J A N   V A L E U R S   H J E M M E S I D EHovedmenu

Fugle

Billedserier

Fugle i Danmark

Fugle i udlandet

Fugle i fangenskab

Eksterne genveje

Fugle

Jeg har altid godt kunnet lide fugle, så naturligt nok har jeg i årenes løb også taget en hel del billeder af fugle - både i Danmark og når jeg har været ude at rejse. Siden foråret 2009 har mit kamera været et Canon EOS 5D Mark II. Billeder taget før foråret 2009 er taget med mit første digitalkamera, et Canon EOS 350D. Da dette kamera ikke er et fullframe-kamera, og sensoren kun har en opløsning på 8 megapixels mod 5D'erens 21 megapixels, er kvaliteten af mine billeder taget med dette kamera ikke lige så god, som dem fra foråret 2009 og frem.

Mit største problem med at fotografere fugle var i mange år at kunne komme tæt nok på. For mit ellers glimrende 75-200 mm Canon zoomobjektiv rakte langt fra altid til at kunne tage nærbilleder af fugle. I januar 2018 købte jeg derfor et 150-600 mm Sigma zoomobjektiv, og med det har der åbnet sig en helt ny motivverden for mig. Fuglebilleder taget i 2018 og frem er alle taget med dette objektiv, og fugle er nu for alvor blevet et af mine foretrukne motiver.

Jeg er medlem af Dansk Ornitologisk Forening, der bl.a. arrangerer fugleture rundt omkring i landet, og i Naturfotografer i Danmark, der også arrangerer fototure. Men jeg tager også flittigt ud for at fotografere fugle på egen hånd. I billedserierne kan du se et udvalg af mine mange fuglebilleder.

Fugle skal naturligvis opleves i naturen. Men jeg har hverken leveår eller penge nok til at rejse ud og opleve blot et repræsentativt udvalg af hele verdens fugleliv. Derfor synes jeg, at det er værd også at vise nogle billeder af fugle i fangenskab, som jeg næppe nogensinde får mulighed for at fotografere i fri natur.
Måger, ænder og blishøns
Gentofte Sø 22. februar 2021Forhåbentlig kan hættemågen ikke læse teksten på skiltet. For der står "Tak fordi du ikke fodrer fuglene".
Utterslev Mose 19. marts 2018Spor i sandet
Henne Strand 19. april 2021