J A N   V A L E U R S   H J E M M E S I D EHovedmenu

Billedserier

Sporvognstrafik

Selv om jeg så småt var begyndt at fotografere, inden de sidste sporvogne forsvandt i København i 1972, har jeg desværre ikke nogen billeder af sporvogne i daglig drift i Danmark. Siden da har man været nødt til at rejse til udlandet for at fotografere sporvogne i almindelig bytrafik, og når jeg på mine rejser har besøgt byer med sporvognstrafik, har jeg som regel sat noget tid af til at fotografere sporvogne.

Jeg har i forskellige sammenhænge besøgt Prag ti gange, enten som rejsemål eller som "mellemstation" på vej til/fra andre steder i Tjekkiet. Derfor har jeg en pæn portion sporvognsbilleder fra netop denne sporvognsmetropol. Flere rejser til de baltiske lande har også givet mig mulighed for at få taget billeder af sporvogne i Tallinn og især Rīga.

Vognnummerering i Rīga
For det tilfælde, at nogen undrer sig over de femcifrede vognnumre på sporvognene i Rīga, vil jeg her lige forklare fænomenet: Det er kun de midterste tre cifre, der er det enkelte køretøjs individuelle vognnummer. Første ciffer er nummeret på det depot, hvor køretøjet hører hjemme, og det femte ciffer er blot et kontrolciffer, som beregnes ud fra de fire øvrige cifre.


Stoppested Černý Kůň, Prag 25. maj 2014